Byggprocess

Byggprocessen

Hur ser en byggprocess ut? Vi har försökt visa hur en generell process går till. Varje projekt är unikt men arbetsgången är ungefär den samma.

1 första mötet

Första mötet

Välkommen in till vårt Showroom på Storgatan 20 i Skövde. Vi sitter ner och pratar igenom era tankar och ideér kring huset. Vilka förutsättningar gäller för just era behov och drömmar. Har ni en tomt idag eller letar ni efter den perfekta platsen? Hur stort önskar ni bygga? Detta är något av de saker vi pratar om vid första träffen.

Mötet är helt utan förbindelsekrav.

2 ritning

Ritning

Vi tar fram ritning efter önskemål. Vet ni redan vid första mötet hur huset och planritningen ska se ut går vi direkt till offerten.

3 offert

Offert

Ni får en offert på det hus vi har kommit fram till. Offerten är med Skövdevillans standardval om inget annat är avtalat.

Mer om vår standard kan läsas här Standard & tillval

4 kontrakt

Kontrakt

Nu tecknas ett entreprenadkontrakt (ABS-19) för byggnationen. Vi går tillsammans igenom förutsättningarna och villkor för kontraktet.

5 bygglov

Bygglov

Vi tar fram samtliga bygglovsritningar som behövs, planritning, sektioner och situationsplan där huset ritas in. Ni tillhandahåller en nybyggnadskarta som beställs på kommunens bygglovsavdelning.

Efter detta startar vi processen med byggnadsnämnden.

6 tillval

Tillval & Avrop & Samråd

Tillvalsprocessen - Nu är det dags för er att sätta er prägel på huset. Samtliga val och eventuella tillval ska göras. Här guidar vi er igenom samtliga val och ni kommer få träffa allt från köksarkitekt, elinstallatör, kakelleverantör m.m.
Vad som ingår både interiört och exteriört kan ni läsa mer om här Standard & tillval

Avrop - 15 veckor innan huset ska levereras så ska alla val vara klara. När bygget är avropat tar vår Projektledare över och ansvarar för byggnationen.

Tekniskt samråd - Inför byggstart hålls tekniskt samråd där du som byggherre och er kontrollansvarige deltar tillsammans med oss och kommunen. Kommunen går igenom samtliga handlingar och kontrollansvarig upprättar en kontrollplan. Efter detta kan bygget få ett startbesked.

7 byggstartsmöte

Byggstartsmöte

Vi träffas på tomten för att gå igenom kontrakt samt praktiska detaljer gällande bygget. Även grävare är med för att kolla på tomten och fatta beslut om grävprocessen. Kanske du som kund önskar extra grävning för framtida garage, carport eller altan så är detta bra att gå igenom på detta möte.

8 grundläggning

Grundläggning

Dags för första spadtaget! En utsättare mäter upp husets läge på tomten. Våra entreprenörer anländer och markarbetet tar fart. Grunden gjuts så allt är klart för huset att levereras.

9 produktion

Produktion byggsats

2-4 veckor innan leverans byggs huset i Skövdevillans nybyggda fabrik i Borgunda. Självklart har du som kund möjlighet att komma och titta och kanske skjuta i en spik eller två!

10 husleverans

Hus leverans

En stor dag! På en till två dagar är huset monterat och vädersäkrat.

Nu startar byggtiden på 22 veckor. Vilket innefattar bl. a. montering av innerväggar, kök, elektriker, rörmokare och annat entreprenadarbete.

11 slutbesiktning

Slutbesiktning & Kontrollbesiktning

En vecka före slutbesiktning hålls kontrollbesiktning tillsammans med besiktningsman/ byggteknisk expert. Där går vi tillsammans igenom huset mycket noggrant och noterar om det finns några anmärkningspunkter. Dessa åtgärdas sedan inför slutbesiktning.

Vid slutbesiktning kontrollerar besiktningsmannen att punkter från kontrollpesiktningen är åtgärdade samt säkerställer att huset uppfyller samtliga byggtekniska krav. När detta är klart har vi en genomgång av skötselråd och förklaring av tekniskt information gällande huset så att ni som kund kan flytta in och känna er som hemma!

12 inflytt

Inflyttning

Välkommen hem!